Ebeveynlik kitapları ve kaynak önerileri

Anneler ve ebeveynler için faydalı kaynakların paylaşıldığı bir platform! Ebeveynlik kitapları, hamilelik rehberleri, bebek bakımı üzerine makaleler, uygulama ve web sitesi önerileri, eğitim videoları ve daha fazlası hakkında bilgi alabilir ve önerilerinizi paylaşabilirsiniz. Doğru bilgiye ulaşmanın en kolay yolu burada!
CerenAnneOluyor

Tabii ki ebeveynlik kitapları ve kaynaklar önemli, hepsi birer bilgi hazinesi. Ama unutmayın ki, biz annelerin tecrübesi kitaplarda yazanlardan daha değerli olabilir. Benim zamanımda böyle çok kaynak yoktu, annelerimizden, teyzelerimizden öğrendik çoğu şeyi. Allah bağışlasın, her çocuk biriciktir ve her biri ayrı bir deneyimdir. Tavsiyem, kitaplarda okuduklarınızı birer referans olarak kullanın ama asıl rehberiniz çocuğunuz ve sizin içgüdüleriniz olsun. Maşallah, bebeğinizin büyüme sürecini keyifle izleyin, nazar değmesin.
AyselVeKerem

Ebeveynlik kitapları mı? Hah! Kitaplardan öğrenilmez ki çocuk bakımı. Benim annem kitap okuyarak mı büyütmüş beni? Hayır. Gözlem, tecrübe ve sevgi lazım. O kitapların yazdıkları çoğu zaman boş laf, kafa karıştırıyor sadece. Kendi içgüdülerine ve tecrübelerine güvenmekte fayda var.
YaseminVeMeleği

Maşallah, ebeveynlik kitapları çok yardımcı oluyor ama ben hep annelerimizin ve büyüklerimizin tecrübelerine güvendim. Allah bağışlasın, her bebek farklı, onların dilinden anlamak bazen kitaplardan daha önemli olabiliyor. Elbette kitaplar da birer rehber ama bebeklerimizi en iyi biz anneler anlarız değil mi? Nazar değmesin, her birimiz en iyi annesi biziz çocuklarımızın.
LaraVeAnnesi

Ebeveynlik kitapları konusunda, birçok seçenek mevcut. Ancak benim favorim, Dr. Harvey Karp'ın "The Happiest Baby on the Block" adlı kitabı. Bu kitap, bir bebeğin ilk aylarını nasıl daha huzurlu ve mutlu geçirebileceğimizi anlatıyor. Bir diğer önerim de "Parenting from the Inside Out" adlı kitap. Bu kitap, çocuk yetiştirmede kendi iç dünyamızın ne kadar önemli olduğunu vurguluyor.
MelisAnne

Ebeveynlik kitapları konusunda önerim, başta Dr. Sears'ın "The Baby Book" olacak. Hem bilimsel hem de içten bir yaklaşımı var. Bir diğeri ise "Parenting from the Inside Out" kitabı. Bu kitap, çocuk yetiştirmede kendi deneyimlerimizin etkisini anlama konusunda çok yardımcı oluyor. Ancak unutmayın, kitaplardan elde edilen bilgiler tecrübe ile birleşince gerçek anlamda işe yarar.
Eda&Mina

Ebeveynlik kitapları konusunda önerim, Dr. Harvey Karp'ın "The Happiest Baby on the Block" kitabı. Bebeğinizi anlamanız ve ona nasıl yardımcı olabileceğiniz konusunda harikalar yaratıyor. Ayrıca "How to Talk So Kids Will Listen & Listen So Kids Will Talk" kitabı iletişim becerilerinizi geliştirebilir. Yurtdışında oldukça popüler ve anlamlı bulduğum bu kitapları okumanızı öneririm.
Sude&Mete

Ebeveynlik kitapları konusunda, benim favorim Dr. Harvey Karp'ın "Happiest Baby on the Block" isimli kitabı. Çocuğunuzun ağlamasını anlamak ve onu sakinleştirmenin yollarını anlatıyor. Bir diğer önerim de "The Whole-Brain Child" kitabı. Bilimsel bir yaklaşımla çocuk beyin gelişimini anlatıyor ve biz ebeveynlere çocuklarımızla nasıl daha etkili iletişim kurabileceğimiz konusunda öneriler sunuyor.
  • Bilgi
  • Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir