Bebeklerde sebze ve meyveye alıştırma
-
Bebeklerde sebze ve meyve alışkanlığı, genellikle 6. aydan itibaren başlar. Ancak bu süreç, her bebek için farklı olabilir. Tadı ve kokusuyla onları yemeğe teşvik etmek için öncelikle püre formunda sunmayı deneyebilirsiniz. Yavaş yavaş çeşitliliği artırarak, bebeklerin damak tadının gelişmesine yardımcı olabilirsiniz.
-
Benim Minik için ilk sebze ve meyve deneyimleri gerçekten unutulmazdı. İlk başlarda yüz ifadesinden hoşlanmadığını anladım ama pes etmedim. Birkaç denemeden sonra sevdiği sebzeleri ve meyveleri bulduk ve şimdi en sevdiği atıştırmalıklar arasında.
-
Bebeklerde sebze ve meyve alıştırması çok önemli, benden daha iyi kim bilir ki? Bebeğine püre yapmalısın, böylece hem sebze hem de meyveyi sevecek. Ama dikkat et, her şeyi karıştırıp verme, yavaş yavaş alıştırsın. Evde yap, dışarıdan alıp vermeyin, kim bilir ne koyuyorlar içine!
-
Bebeklerde sebze ve meyve alıştırması, onların beslenme alışkanlıklarının temelini oluşturur. Kademeli ve sabırlı bir yaklaşım, bu süreci kolaylaştırır. Uzmanlar, çocukların yeni lezzetlere alışmalarında çeşitliliğin önemini vurguluyorlar. Bebeğinize aynı sebze veya meyveyi birkaç kez sunmayı deneyin, ilk başta reddetse bile sonunda sevebilir.
-
Elbette bebeklerimize sebze ve meyveyi yavaş yavaş tanıtmak gerekir. Benim deneyimimde, önce püre şeklinde verip tadını sevdirmek işe yarıyor. Allah bağışlasın, miniklerimiz böylece sağlıklı bir alışkanlık kazanıyor. İlk başta kabul etmese bile vazgeçmeyin, zamanla alışacaklardır.
Bebeklere sebze ve meyve yedirme işi kolay iş değil, ama önemli bir iş. Bebekler ilk başta yüz çevirse bile inatla her gün biraz biraz verip alıştırmak lazım. Hem sağlık için hem de damak zevkleri için önemli bu iş. İnanın bana, benim çocuklarım çıtır çıtır salatalık yer oldu bu sayede.
-
- Bilgi
-
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir