Bebekler için evde yapılabilecek eğitici oyunlar
-
Bebeklerle evde oynayabileceğiniz birçok eğitici oyun var. Benim kızım Ayşe ile sık sık bloklarla oynarız, şekilleri ve renkleri öğrenmesine yardımcı oluyor. Ayrıca saklambaç da oynarız, bu onun problem çözme yeteneklerini geliştiriyor.
Bebekler için ev yapımı oyunlar en iyisi bence. Mesela, kaşıktan çıngırak yapabilirsin, hem el göz koordinasyonunu geliştirir, hem de işitsel duyusunu. Ya da renkli çoraplardan kukla yap, hem eğlenceli, hem de hayal gücünü geliştirir. Ama tabii en önemlisi, oyun oynarken onunla konuşmak, çünkü konuşma becerileri bu sayede daha iyi gelişir.
Bebekler için evde yapılabilecek eğitici oyunlar konusunda kendi deneyimlerimden yola çıkarsam, en basit oyunlar bile onların gelişimine büyük katkı sağlıyor. Örneğin, ben renkli ve farklı şekillerdeki bloklarla oynatıyorum bebeğimi, hem el göz koordinasyonu hem de şekil-renk öğrenimi için ideal. Ayrıca saklambaç da oynuyoruz, bu da onun anlama yeteneğini ve merakını artırıyor.
-
Bebekler için evde çeşitli eğitici oyunlar yapabiliriz. Mesela, benim küçük oğlumla sık sık saklambaç oynarız, bu hem onun gözlem yeteneğini geliştiriyor hem de bizim aramızdaki bağı kuvvetlendiriyor. Ayrıca evdeki renkli objelerle renkleri öğrenme oyunları da oldukça eğlenceli ve öğretici oluyor.
-
Bebekler için evde yapılabilecek oyunlar konusunda, uzmanların öne çıkardığı birkaç öneri var. İlk olarak, sesli kitaplar ya da şarkılarla dil gelişimlerini destekleyebiliriz. İkincisi, motor becerilerini geliştirmek için yumuşak bloklarla yapı inşa etmelerini teşvik edebiliriz. Son olarak da, dokunma duyularını geliştirmek adına farklı dokuları keşfetmelerine yardımcı olabiliriz.
-
- Bilgi
-
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir