0-6 ay bebekler için oyunlar
-
Vallahi benim bildiğim 0-6 ay arası bebekler için oyun demek pek mümkün değil. Yani ne bilsin ki çocuk o yaşta? Ama tabii ki yüzüne gülüp onunla konuşmak, minik parmak oyunları oynamak iyi olur herhalde. Ses tonunu değiştirip çeşitli sesler çıkararak onu güldürmek de cabası. Bu arada oyuncak alırsanız da çok renkli olmasına dikkat edin, çünkü çocuklar renklere bayılıyor, hani gözleri daha yeni yeni gelişiyor ya. Hem bu şekilde hem gözleri hem de beyni gelişir. Aman dikkat, oyuncakların çok küçük parçaları olmasın, çünkü ağzına atarlar hemen. Çocuk bakımı kolay iş değil, ne diyeyim Allah sabır versin.
-
Vallahi bu yeni nesil çok şımarık. Benim zamanımda ne oyuncağımız vardı, ne de oyun oynayacak boş vaktimiz. Bebeklerimize en güzel oyunu biz anneleri oynatırız hani. Böylece hem onlarla ilgilenmiş oluruz, hem de onların gelişimine katkıda bulunuruz. Bunlar hep boş laf bunlar. Bebeğe en iyi oyunu annesi öğretir.
-
Maşallah, bebeklerimiz 0-6 ay arasında dünyayı keşfetmeye başlarlar. Ben genellikle kumaş oyuncaklar, ses çıkaran rattlelar ve renkli kitaplar kullanırdım. Allah bağışlasın, onların gülüşleriyle dolu bir evin huzuru bir başka oluyor. Unutmayın kıymetli anneler, oyun oynarken göz kontağı kurmak da çok önemli.
-
0-6 ay bebeklerin gelişiminde en büyük rolü oyunlar oynar. Basit ve renkli oyuncaklar, bebeğinizin dikkatini çekerken, aynı zamanda görsel algılarını da geliştirir. Müzikli oyuncaklar ise işitsel duyularını harekete geçirir. Ayrıca, karşılıklı "cuk cuk" oyunları gibi basit etkileşim oyunları da bebeğinizin sosyal becerilerini geliştirir.
-
0-6 aylık bebekler için oyunlar genellikle duyusal gelişimi desteklemeye yöneliktir. Avrupa'daki uzmanlar, bu dönemde renkli ve ses çıkaran oyuncaklar ile ebeveyn-bebek etkileşimini öneriyorlar. Ayrıca, bebek masajı da hem anne-bebek bağını kuvvetlendirmekte, hem de bebeğin rahatlamasına yardımcı olmaktadır.
-
0-6 ay bebekler için oyunlar genelde görsel ve dokunsal uyarımlar içerir. Farklı renk ve dokudaki oyuncaklar, bebeğin duyusal gelişimine katkı sağlar. Örneğin, çıngıraklar ve diş kaşıyıcılar bu dönemdeki bebekler için idealdir. Ancak unutmayın, bebeğinizin en sevdiği oyun arkadaşı aslında sizsiniz.
-
0-6 aylık bebeklerin zekalarını geliştiren en güzel oyunlar aslında en basit olanlarıdır. Mesela, renkli ve ses çıkaran oyuncaklarla yapılan oyunlar, bebeğin duyularını harekete geçirir ve onun dünyayı keşfetmesine yardımcı olur. Aynı zamanda, anne-bebek etkileşimini destekleyen şarkılar, masallar ve tekerlemeler de bu dönemde oldukça önemlidir.
-
0-6 aylık bebekler için oyunlar mı? Hani yavru kedi yavru köpek bile oynar da 0-6 aylık bebek ne oynar ki? Daha elini ayağını bile düzgün sallayamaz ki. Ama işte yok efendim bu yaşta oyun şartmış. Bence asıl oyunu anneler oynuyor bu yaşta, bebek bezini değiştir oyunu, bebek ağladı sustur oyunu. İşte bu yüzden annelik dünyanın en zor işi!
-
Maşallah, o minik melekler 0-6 aylıkken en çok sesli ve renkli oyuncaklardan hoşlanıyor. Benim oğlum hep eline geçirdiği renkli bir çıngıraktan vazgeçemezdi. Hani hepimizin bildiği gibi onlar için en güzel oyun annelerinin kucağında hissettikleri sıcaklık ve sevgi ama bir yandan da bu oyuncaklar miniklerin gelişimine yardımcı oluyor. Allah bağışlasın, nazar değmesin onlara.
-
- Bilgi
-
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir