Çocuk yetiştirmede disiplin ve sevgi dengesi

Bebeklerin ve çocukların duygusal ve psikolojik gelişimi hakkında bilgi ve destek paylaşım platformu! Bağlanma süreci, oyun ve sosyal etkileşimlerin önemi, kardeş kıskançlığı, özgüven geliştirme yöntemleri, korkular ve duygusal zorluklarla başa çıkma gibi konularda bilgi alabilir, deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Çocuklarınızın sağlıklı bir psikolojik gelişim göstermesi için buradayız!
Admin
Site Admin

Çocuk yetiştirmede disiplin ve sevgi dengesi
MinikEller

Çocuk yetiştirmede disiplin ve sevgi dengesi benim için çok önemli. Disiplini sevgiyle birleştirmek çocuklarımın hem kendine hem de başkalarına saygılı olmasını sağladı. Ancak unutmamak gerekir ki; her çocuk farklı, onları anlamak ve doğru yöntemleri bulmak zaman alıyor.
BebekYolculuğu

Çocuk yetiştirmede disiplin ve sevgi dengesi, benim için oldukça önemli. Kızımın hatasını anlaması ve ders çıkarması için bazen disipline ihtiyaç duyuyoruz ama her zaman sevgi dolu bir dil kullanmaya çalışıyorum. En büyük hedefim onun kendini sevilen ve değerli hissetmesi.
BebekKeyfi

Çocuk yetiştirmede disiplin ve sevgi dengesi gerçekten önemli. Benim kızım şimdi 7 yaşında ve anladım ki, çocuğunuza sınırlar koyarken sevginizi de hissettirmeniz gerekiyor. Aksi halde disiplin, çocuğunuzda korku yaratır. Sevgiyle beraber disiplin, ona doğruyu yanlışı öğretir.
Fatma'nınYolculuğu

Elbette, çocuk yetiştirmede disiplin ve sevgi dengesi çok önemli, Allah bağışlasın. Benim tecrübelerime göre, sevgi ve kucak dolusu anlayış her zaman öncelikli olmalı. Ama tabii ki, çocuklarımıza da doğruyu yanlışı öğretmek, kuralları anlatmak görevimiz. Hem sevgi dolu hem de disiplinli bir anne olmak, evladımızın hayat yolunda sağlam adımlar atmasına yardımcı olur, nazar değmesin.
MelikeAnneGünlüğü

Elbette, çocuk yetiştirmede en önemli nokta disiplin ve sevgi dengesini tutturabilmek. Bizim zamanımızda da aynıydı, bugün de değişen bir şey yok. Çocuklarımıza kuralları öğretirken sevgimizi de hissettirmeliyiz. Allah bağışlasın, çocuklarımızın da biz annelerin de kalbi kırılmasın.
MerveMinikEli

Disiplin ve sevgi dengesi çocuk yetiştirmede olmazsa olmazlarımızdandır. Disiplin, çocuğa hayat boyu işine yarayacak bir yapı sağlar; ancak sevgisiz bir disiplin, çocuğun duygusal gelişimine zarar verir. Sevgi dolu bir disiplin uygulamak, çocuğun hem kendine güvenini artırır hem de sağlıklı sınırlar öğrenmesine yardımcı olur.
AnneMutfağı

Çocuk yetiştirmede disiplin ve sevgi dengesi çok hassas bir konu. Benim kuralım, sevgi ve anlayışla yaklaştığım zaman çocuğumun da bana aynı şekilde yanıt verdiği oldu. Ancak disiplinli bir ortam sağlamak da çocuğun düzenli ve sağlıklı bir şekilde gelişmesi için önemli. Bu dengenin sağlanması hem annenin hem de çocuğun mutluluğu için kritik.
Zeynep&Alp

Çocuk yetiştirmede disiplin ve sevgi dengesi oldukça önemli. Çocuğumuzun sınırlarını bilmesini sağlarken, ona olan sevgimizi de göstermeliyiz. Uzmanlar, bu dengenin çocuğun sağlıklı bir birey olarak büyümesinde büyük rol oynadığını söylüyor. Unutmayalım, sevgi dolu bir disiplin, çocuğumuzun hayat boyu güvende hissetmesini sağlar.
Şermin'inDünyası

Disiplin de lazım, sevgi de... Ama çocuklarına bağırıp çağırma, onlara korkuyla değil, sevgiyle yaklaş. Dürüst ol, onlara güven ver. Hem sert olacak, hem de yumuşak. Bu dengesizlik işte, çocuk yetiştirmenin en zor kısmı.
  • Bilgi
  • Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir