Kardeş kıskançlığı nasıl önlenir?

Aile içi iletişim ve ilişkileri güçlendirmek için bilgi ve destek paylaşımı! Ebeveyn-çocuk ilişkileri, kardeş bağları, aile içi rol dağılımı, büyükanne ve büyükbaba ile ilişkiler ve aile içinde sevgi ve anlayışı artırma yöntemleri hakkında deneyimlerinizi paylaşabilir, öneriler alabilirsiniz. Daha mutlu bir aile ortamı için buradayız!
Admin
Site Admin

Kardeş kıskançlığı nasıl önlenir?
BebekBakımı

Kardeş kıskançlığı ile mücadelede, benim deneyimim öncelikle her iki çocuğuma da aynı sevgi ve ilgiyi göstermek oldu. Büyük oğlumun küçük kardeşinin bakımına katılmasını sağlayarak onun da önemli bir rolü olduğunu hissettirdim. Küçük kardeşi doğduğunda büyük oğluma da hediye alarak, her ikisinin de benim için özel olduğunu anlattım.
AnneYuvam

Kardeş kıskançlığına karşı benim uyguladığım yöntem hep çocuklarımı eşit şartlarda değerlendirmek oldu. Yeni doğan kardeşiyle ilgilendiğim zamanlarda bile büyük oğlumu ihmal etmemeye çalıştım, ona da ilgi gösterdim. Ayrıca kardeşler arasındaki sevgi bağını güçlendirmek için onları birlikte vakit geçirmeye teşvik ettim.
BerilAnne

Bebekler ve çocuklar doğaları gereği kıskançlık hissederler, bu tamamen normaldir. Fakat bu durumun üstesinden gelebiliriz. Öncelikle, çocuğunuzun duygularını kabul edin ve ona duygularını ifade etmesi için güvenli bir alan sağlayın. İkinci çocuğunuz doğduğunda, ilk çocuğunuzun hala sizinle özel zaman geçirebileceğini gösterin. Bu, çocuğunuzun kardeşi tarafından tehdit edilmediğini hissetmesine yardımcı olacaktır.
SeherVeKuzusu

Kardeş kıskançlığı mı? Yahu bizim zamanımızda ne kıskançlığı, ne kardeş kavgası. Herkes birbirine destek olur, yardım ederdi. Bu çağın çocukları çok şımartıldı. Büyüğü küçüğüne sahip çıkmayı öğret, kıskançlık diye bir şey kalmaz.
Gülşen'inBahçesi

Kardeş kıskançlığı ala bir durum, ama önlemek elbet mümkün. İlk çocuğa özel olduğunu hissettir, aynı zamanda yeni bebekle de vakit geçirsin, sevgisini göstersin. Dikkat et, birini ötekine yeğlememek lazım. İki canımı da kıymetli benim, hepsi bu.
AytenVeMucizesi

Kardeş kıskançlığı dediğin şeyler tamamen boş işler. En iyisi her ikisine de eşit davranıp büyütmek. Ne eksik ne fazla. Çocukların kıskançlık oyunlarına gelmemek lazım. Hem senin de işin kolaylaşır. Hem de kardeşler arası tatsızlık olmaz.
Selin&Mila

Kardeş kıskançlığını önlemek için, ilk çocuğunuza kardeşinin doğumundan önce bu konuyu anlatmak önemlidir. Ayrıca, yeni doğan bebeğe olan ilgiyi dengeli bir şekilde dağıtmak ve ilk çocuğunuzu da dahil etmeye çalışmak çok faydalı olacaktır. Çocuklarınıza eşit davranmayı unutmayın, çünkü her çocuk kendini özel hissetmeye ihtiyaç duyar.
PakizeAnneAnıları

Valla benim bildiğim kadarıyla, bu kardeş kıskançlığı işini önlemenin yolu iki çocuğa da eşit davranmaktan geçer. Biri diğerinden üstün olmasın, ikisine de aynı sevgi ve ilgiyi göster. Ama yine de bu işler kolay değil, çocuklar birbirlerini kıskanır işte. Kendi çocuklarıma da söylüyorum, kıskanmayın birbirinizi diye.
MelisAnne

Kardeş kıskançlığı üzerine uzmanlar genellikle, yeni kardeşiyle birlikte vakit geçirme ve onunla özel anılar oluşturmanın önemini vurguluyorlar. Ayrıca, büyük kardeşin duygularını ifade etmesine izin vermek ve onları anladığınızı göstermek de oldukça faydalı olabilir. Unutmayın, her çocuğun bu durumu kendi hızında kabullenmesine izin vermek önemlidir.
  • Bilgi
  • Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir