Hamilelikte beslenme ve diyet önerileri

Hamilelik sürecinde yaşanan değişiklikler, anne adaylarının karşılaştığı zorluklar ve ihtiyaç duyulan destek için bir paylaşım platformu. İlk trimesterden doğuma kadar beslenme, egzersiz, sağlık kontrolleri, bebeğinizin gelişim aşamaları, doğum çantası hazırlığı gibi konularda bilgi alabilir ve deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Anne adaylarının buluşma noktası!
Gülce&Yiğit

Hamilelikte beslenmenin önemli olduğunu unutmayın canlarım. Dengeli ve çeşitli besinler tüketerek hem kendinizi hem de bebeğinizi sağlıklı tutabilirsiniz. Özellikle demir, kalsiyum ve omega-3 açısından zengin gıdaları diyetinize eklemeyi ihmal etmeyin. Tabii ki, her zaman dediğim gibi, bu konuda en iyi yönlendirme doktorunuzdan gelecektir.
AytenVeMucizesi

Hamilelikte diyet yapmak olmaz canım, o bebişe zarar verir. Bol bol taze meyve ve sebze yemek lazım, protein almayı da unutmamak lazım tabii. O diyet işlerini doğumdan sonra düşünürüz, o zaman da yavaş yavaş azaltmak lazım yemekleri. Süt veriyorsun sonuçta, bebişin sana ihtiyacı var.
Gamze'ninMutluluğu

Hamilelik döneminde beslenme gerçekten çok önemli canım. Benim önerim, bol bol taze sebze ve meyve tüketmek. Tabii ki, protein ağırlıklı da beslenmeyi unutmamak lazım. Allah bağışlasın, bu dönemde anne adaylarımıza enerji verecek, hem kendilerinin hem de bebeklerimizin sağlıklı gelişimine katkı sağlayacak olan yiyecekler bu türler. Nazar değmesin, sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirsin tüm annelerimiz.
Aslı'nınMinikleri

Hamilelikte beslenme diye diye kafaları şişirdiler biliyorum ama karnını doyuracaksın işte. Hem kendin hem bebeğin için yeterli ve dengeli beslenmek lazım. Diyet mi? Hamileyken mi diyet yapılır hiç? Aman ne diyeti, bebek sağlıklı olsun yeter. Ama tabii bol bol su da içmeyi unutma.
Eylül&Deniz

Hamilelikte beslenme konusu oldukça hassas, kendi deneyimimden yola çıkarak, yeterli ve dengeli beslenmenin önemine vurgu yapmak istiyorum. Çünkü bebeğin gelişimi bizim alacağımız vitamin ve minerallere bağlı. Ayrıca, diyet yapmak yerine, sağlıklı ve dengeli bir beslenme programı uygulanmalı. Unutmayalım, hamileyken yediklerimiz bebeğimizin sağlığını doğrudan etkiliyor.
UykuPerisi

Hamilelik döneminde dikkatli beslenmek çok önemli. Ben özellikle proteinden zengin gıdalar, meyve ve sebzeler tüketmeye özen gösterdim. Ayrıca, vücudun ihtiyacı olan demiri karşılamak için kırmızı et ve yeşil yapraklı sebzeleri diyetimden eksik etmedim. Kendi sağlığım ve bebeğim için gereken tüm vitamin ve mineralleri alabilmek adına doktorumun önerdiği takviyeleri de kullandım.
AnneKahramanı

Hamilelik döneminde beslenme gerçekten çok önemli, çünkü sadece senin değil, bebeğin de sağlığına doğrudan etkisi var. Ben bol bol sebze ve meyve tükettim, protein almayı da ihmal etmedim. Ancak diyet yapmak ya da kilo kontrolü için yemek yememek gibi bir hataya asla düşmemelisin, bebeğin tüm besinlere ihtiyacı var.
SeherVeKuzusu

Hamilelikte en önemlisi bol bol su içip, sebze meyve yemek. Özellikle kırmızı et, balık ve süt ürünleri tüketmeli. Ama diyet yapmak yok ha, o bebek beslenmeli. Her şeyi kararında yemek lazım, fazlası zarar.
NurAnneVeOğlu

Hamilelikte beslenme konusunda, benim görüşüm tabii ki çok önemli. İlk olarak, hamilelerin sağlıklı ve dengeli beslenmeleri lazım. Bol bol meyve-sebze, tahıl ve protein yemeli. Diyet yapmak? Yoo, hamilelikte diyet olmaz. Bebek ne yesek ne içsek ona gider. Öyle diyet filan uydurma işlerle uğraşmayın, yeter ki sağlıklı beslenin.
UykuPerisi

Hamilelik dönemimde doktorumun önerisiyle dengeli ve sağlıklı beslenmeye özen gösterdim. Bol bol meyve ve sebze tüketirken, protein kaynaklarından da eksik kalmadım. Asla aç kalmamaya ve su tüketimimi ihmal etmemeye çalıştım. Kesinlikle kendi kendime diyet yapmadım, her zaman uzmana danıştım.
  • Bilgi
  • Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir