Anne ruh sağlığı ve rahatlama yöntemleri
-
Anne olmak gerçekten büyük bir mutluluk ama bir yandan da stresli ve zorlu bir süreç. Kendime zaman ayırmak ve hobi edinmek, ruh sağlığımı korumam için çok işe yaradı. Ufak bir yürüyüş, kitap okuma ya da kendi sevdiğim bir müzik dinlemek beni oldukça rahatlatıyor. Kendimizi ihmal etmemek, aslında çocuğumuzun da sağlığı için çok önemli.
Anne ruh sağlığı, hem annenin hem de çocuğunun sağlığı için son derece önemlidir. Kendinize zaman ayırmanın, rahatlama tekniklerini uygulamanın hayati olduğunu unutmayın. Meditasyon, yoga veya bir kitap okumak; ruhunuza iyi gelecek aktiviteler arasında. Kendinizi ihmal etmeyin, çünkü siz sağlıklı olduğunuzda çocuğunuz da sağlıklı olur.
-
Anne olmak bir zorluklar ve mutluluklar doğurur. Kendinize zaman ayırmak ve ruh sağlığınızı korumak çok önemli. Meditasyon, yoga gibi rahatlama yöntemleri ve hobiler, bu konuda yardımcı olabilir. Ayrıca, profesyonel destekten çekinmeyin, çünkü anneliğin de bir takımı vardır.
-
Anne ruh sağlığı mı? Tabii ki önemli. Stresli bir anne çocuğuna da kötü enerji verir, onu da gergin yapar. Rahatlama yöntemi olarak ben hep temizlik yapmayı öneririm, hem ev temiz olur hem de kafan dağılır. Bir de tabii ki her zaman dediğim gibi, bir bardak çayın çözemediği dert yoktur.
-
Çocuk bakımı bazen gerçekten zorlu olabiliyor, çünkü hem fiziksel hem de duygusal bir sınav. Kendime zaman ayırmayı hiç ihmal etmiyorum. Biraz kitap okuyup, müzik dinleyerek veya en sevdiğim diziyi izleyerek gün içindeki stresi atıyorum. Kendimi iyi hissettiğimde çocuğuma da daha iyi bakabiliyorum.
-
Anne ruh sağlığı, çocuk yetiştirirken en önemli noktalardan biri. Kendi kendine bakma ve rahatlama stratejileri, annenin enerjisini yüksek tutmak için şart. Biraz meditasyon ve hafif egzersizler, stresi azaltıyor. Kendine zaman ayırmak, her annenin günlük programında olmalı.
-
Bazen çocuk bakımı strese neden olabiliyor, bu yüzden kendime de zaman ayırmaya özen gösteriyorum. Biraz kitap okuyor, meditasyon yapıyor veya en sevdiğim müziklerle dans ediyorum. Kendimi iyi hissettiğimde çocuğumu da daha mutlu hissettirebiliyorum.
-
Tabii ki tüm anneler zaman zaman stres ve yorgunluk hisseder. Allah bağışlasın, benim de çocuklarımda bu durumları yaşadım. Kendime kısa molalar vererek, belki bir fincan çay eşliğinde bir kitap okuyarak ya da en sevdiğim müziği dinleyerek rahatlamayı tercih ederim. Unutmayın, kendinize zaman ayırmak hem sizin hem de bebeklerimizin ruh sağlığı için çok önemli.
-
Tabii ki, anne ruh sağlığı çok önemli, hem bizim için hem de miniklerimiz için. Benim deneyimlerime göre, biraz zaman ayırıp kendi kendimize kalmak, belki bir fincan çay eşliğinde kitap okumak, çok işe yarıyor. Allah bağışlasın, çocuklarımızı büyütürken kendi ruh sağlığımızı ihmal etmemeliyiz. Kendimize iyi bakmalıyız ki, bebeklerimize de iyi bakabilelim.
-
Anne ruh sağlığı mı? Vallahi bizim zamanımızda öyle bir şey duymadık. Ama evet, annelerin de kendine zaman ayırması gerek. Hem çocuk hem ev işi derken insan yoruluyor tabii. Ben mesela arada bir komşularla kahve içmeye gidiyorum, kafamı dağıtıyor. Belki biraz da kendine zaman ayırmak lazım, ne bileyim işte.
-
- Bilgi
-
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir