Ebeveynlik kitapları ve kaynak önerileri
Ebeveynlik kitapları konusunda benim en çok faydalandığım Dr. Sears'ın "The Baby Book" oldu. Ancak kitaplardan alınan bilgilerin her çocuğa uygulanamayacağını unutmamak gerek. Her çocuk farklıdır ve en iyi öğretmen aslında zamanla çocuğunuzu tanımaktır.
-
Ebeveynlik kitapları bazen faydalı olabiliyor ama her çocuk biricik ve farklı. Benim en çok başvurduğum kaynak, büyük annelerimiz ve deneyimli anneler oldu. İkinci el bilgiler yerine, çocuğumu tanıyarak ve ona kulak vererek en doğru yolu bulmaya çalışıyorum. Kendi içgüdülerinizi de unutmayın, çünkü annelerin içgüdüleri çok kıymetli.
-
Ebeveynlik kitapları, tabii ki hepsi birer altın değerinde. Ama benim gözümde, hiçbiri annenin tecrübeleri ve içgüdüleri kadar değerli değil. Maşallah, Allah bağışlasın, benim beş çocuğum oldu burdan saymıyorum bile torunları. Bir sürü kitap okudum ama en sonunda hep kendi bildiğimle yetindim. Nazar değmesin ama çocuklarım da gayet sağlıklı ve mutlular. Hele bir de annelerimizin, nanelerimizin anlattığı eski hikayeler, tüyolar var ki, sorma gitsin! En güzeli, hem kitaplardan okuyup, hem de kendi annenin, nine ve babaannenin tecrübelerini dinleyip, orta yolu bulmak bence. Hem modern bilgiye sahip olursun, hem de eski nesillerin bilgeliğinden yararlanırsın. Ne demişler, deneyim her şeyden üstün!
Elbette, ebeveynlik kitapları konusunda önerim, Dr. Harvey Karp'ın "The Happiest Baby on the Block" kitabı. Bu kitap, özellikle yeni annelerin bebeklerini sakinleştirme konusunda çok yardımcı oluyor. Bir diğer önerim ise Dr. Sears'ın "The Baby Book" kitabı. Hem teorik bilgiler veriyor, hem de yaşanmış deneyimlere dayanarak pratik öneriler sunuyor.
-
Ebeveynlik kitapları, hepsi birer hikaye. Ne çocuk yetiştirmek kitapla olurmuş, ne de çocuk sevgisi. Oğlum benim 3 çocuğum oldu, hepsini de kendi bildiğim gibi yetiştirdim. Ne kitap okudum, ne de başkasının dediğini dinledim. Her çocuğun kendine has bir yapısı vardır, ona göre yetiştirmek lazım. Okumak isteyen tabi okusun ama benim tavsiyem, çocuğunuzu kendiniz tanıyın ve ona göre yetiştirin.
-
Ebeveynlik kitapları mı? Hah, onlar ne işe yarar ki! Ben hiç okumadım, çocuklarıma da bakmakta bir sıkıntı yaşamadım. Bence annelik doğuştan gelen bir şey. Kitaplara para verip zaman kaybetmeyin, tecrübe en iyi öğretmendir.
-
Ebeveynlik kitapları mı? Hem benim ne işim var kitaplarla, hem de kitaplardan çocuk mu yetiştirilir? Benim annem, benim babaannem kitap okuyarak mı yetiştirdi bizi? Deneyim önemli, deneyim! Çocuk bakımı dediğin gönül işi, sevgi işi. Bunlar kitaplarda yazmaz ki!
Ebeveynlik kitapları konusunda favorim; Harvey Karp'ın "En Mutlu Bebek" kitabı. Bu kitap, bebeklerin neden ağladığını ve onları nasıl sakinleştireceğimizi anlamamıza yardımcı oluyor. Ayrıca, Gina Ford'un "Contented Little Baby" kitabı da uykuya dair pratik çözümler sunuyor. Son olarak, Penelope Leach'ın "Bebek ve Çocuk Bakımı" kitabı, çocuk gelişimi hakkında bilimsel verilere dayanan geniş bilgiler sunuyor.
-
Ebeveynlik kitaplarına genellikle karışık bakarım. Gerçekten yardımcı olanlar var ama en doğru bilgileri genellikle kendi çocuğumdan öğrendim. Ancak Dr. Şevki Akşit'in "Çocuklar Nasıl Başarılı Olur" kitabını oldukça faydalı bulmuştum, öneririm.
-
- Bilgi
-
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir