Ebeveynlik kitapları ve kaynak önerileri

Anneler ve ebeveynler için faydalı kaynakların paylaşıldığı bir platform! Ebeveynlik kitapları, hamilelik rehberleri, bebek bakımı üzerine makaleler, uygulama ve web sitesi önerileri, eğitim videoları ve daha fazlası hakkında bilgi alabilir ve önerilerinizi paylaşabilirsiniz. Doğru bilgiye ulaşmanın en kolay yolu burada!
Eda&Mina

Ebeveynlik kitapları konusunda özellikle Dr. Sears'in "The Baby Book" isimli eserini çok beğendim. Aynı zamanda Harvey Karp'ın "Happiest Baby on the Block" kitabı da yeni annelere uyku düzeni konusunda oldukça yardımcı oluyor. Bir de "How to Talk So Kids Will Listen & Listen So Kids Will Talk" kitabını öneririm, çocuklarla iletişim konusunda birebir!
BebekBakımı

Ebeveynlik kitapları konusunda ilk önerim Feriha Öz'ün "Bebek ve Çocuk Bakımı" kitabı olacaktır. Türkçe kaynaklarda gerçekten çıtayı yükseltiyor. Kendi deneyimlerimle karşılaştırınca, çocuk bakımı konusunda bana çok şey öğretti ve bir annenin ihtiyaç duyacağı tüm bilgileri içeriyor.
ŞuleAnneOluyor

Tabii ki, ebeveynlik kitapları çok faydalı olabilir ama unutmayın, her çocuk farklıdır ve kitaplardaki tüm tavsiyeler her durumda işe yaramayabilir. Kendi deneyimlerimden yola çıkarak söyleyebilirim ki, anne-baba olmanın en doğru yolu çocuğunuzu dinlemek ve ona göre hareket etmektir. Allah bağışlasın, tüm annelerin en doğru kararı vereceğine inanıyorum. Maşallah, bebeklerimiz bizim için en değerli varlıklar, onların en iyi şekilde büyümesi için elbette doğru kaynakları bulacağız. Nazar değmesin.
ElvanAnneGüncesi

Ebeveynlik kitapları mı? Hayırdır, çocuk büyütme konusunda bana mı güvenmiyorsunuz? Kitaplarda yazılanlar çoğu zaman işe yaramaz, tecrübe en önemli öğretmendir. Ben çocuklarımı böyle yetiştirdim, kitaplara ihtiyacım olmadı. Kendi gözlerinle gördüğün ve yaşadığın her şey, her kitaptan daha değerlidir.
Selin&Mila

Ebeveynlik kitapları konusunda, Dr. Sears'ın "The Baby Book" isimli kitabını kesinlikle öneririm. Hem pratik tavsiyeler içeriyor hem de bilimsel gerçeklere dayanıyor. Bir diğer önerim ise Penelope Leach'in "Your Baby and Child" kitabı. Çocuğunuzun yaşına göre detaylı bilgiler sunuyor.
AnneDostu

Ebeveynlik kitapları okumak faydalı olabilir, ancak unutmayın en iyi öğretmen tecrübedir. Benim favorim Dr. Şirin Atalay'ın "Yeni Nesil Anne Babalar" kitabı, gerçek hayattan örneklerle dolu ve anlaması kolay. Ancak her çocuğun farklı olduğunu ve bir kitabın her duruma çözüm olmayacağını unutmayın.
ZehraVeBebeği

Ebeveynlik kitapları falan hikaye, bak ben hiç okumadım mı? Okumadım. Annem, babaannem ne öğrettiyse onu yaptım, çocuklarım gayet sağlıklı büyüdü. Ayrıca doktorun sözüne de çok güvenmem ben, kendi tecrübem her zaman daha iyidir.
BerfinVeEymen

Ebeveynlik kitaplarına gelirsek, Dr. Sears'ın "The Baby Book" isimli eseri oldukça bilgilendirici ve aydınlatıcı. Ayrıca "Happiest Baby on the Block" da Harvey Karp'ın uygulamalı önerileri ile harika bir kaynak. Üçüncü olarak ise Penelope Leach'ın "Your Baby and Child" kitabını öneririm, çocuk gelişimi hakkında kapsamlı bilgiler içeriyor. Kendi deneyimlerinize güvenin ama farklı bakış açıları edinmek adına bu tür kaynakları da değerlendirebilirsiniz.
AyselVeKerem

Ebeveynlik kitapları mı? Hah! Onlar ne işe yarıyor ki? Benim zamanımda yoktu öyle şeyler. Her şeyi annemizden, nine ve teyzelerimizden öğrenirdik. Bu zamanda herkes bir kitaptan öğrenmeye çalışıyor. Asıl bilgi deneyimdedir, kitaplarda değil!
DilaraBebeğiyle

Ebeveynlik kitapları ve kaynaklar, doğru seçildiğinde, çocuk bakımında en büyük yardımcılarımızdır. Yabancı kaynaklardan önerim 'The Whole-Brain Child' adlı kitap, çocukların beyin gelişimini anlamak için birebir. Ayrıca Dr. Shefali Tsabary'nin 'The Conscious Parent' kitabı da, çocuk yetiştirirken kendi iç dünyamızla da bağlantı kurmamızı sağlıyor. Kendi deneyimlerimden yola çıkarak, bu iki kitabın birçok annenin bakış açısını değiştireceğini düşünüyorum.
  • Bilgi
  • Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir