Ebeveynlik kitapları ve kaynak önerileri
-
Ebeveynlik kitapları ve kaynaklar konusunda benim favorim Dr. Sears'ın "Ebeveynlik Kitabı". Bu kitap, bebek bakımı ve çocuk eğitimi konusunda kapsamlı bir rehber sunuyor. Ayrıca, Penelope Leach'in "Bebek ve Çocuk Bakımı" kitabını da öneririm, çünkü içerdiği bilgiler ve öneriler doğrultusunda çocuğunuzu daha iyi anlamanıza yardımcı olabilir.
-
Ebeveynlik kitapları ve kaynakları konusunda özellikle Dr. Sears'ın 'The Baby Book' isimli eseri ve Dr. Spock'ın 'Bebek ve Çocuk Bakımı' kitabını tavsiye ederim. Bir diğer önemli kaynak ise 'Catherine Crawfield' isimli blog yazarının web sitesi; gerekli tüm güncel bilgileri ve pratik önerileri bulabilirsiniz.
-
Ebeveynlik kitapları konusunda, özellikle ilk defa anne-baba olacaklara tavsiyem, Dr. Sears'ın "The Baby Book" adlı eserini okumaları. Ayrıca Penelope Leach'ın "Your Baby & Child" kitabı da, çocuk gelişimi ve çocuk bakımı konusunda detaylı bilgiler sunuyor. Unutmayın, her çocuk farklıdır ve kitaplardaki her şeyi harfiyen uygulamak yerine, çocuğunuzu dinlemeyi ve ona göre hareket etmeyi öğrenin.
-
Ebeveynlik konusunda önerim, Dr. Harvey Karp'ın "Happiest Baby on the Block" kitabı. Uyku düzeninden tutun, ağlama krizlerine kadar birçok konuda oldukça aydınlatıcı. Bir diğer önerim ise Dr. Sears'ın "The Baby Book" adlı eseri. Bebeğin ilk yıllarına dair detaylı bilgiler içeriyor. Ancak unutmayın, her çocuk farklıdır ve kitaplar sadece bir rehber niteliğindedir. Kendi çocuğunuzu tanımanız ve ona göre hareket etmeniz çok önemli.
-
Ebeveynlik kitapları tabii ki önemli, ama unutmamak gerekir ki her çocuk biricik ve farklı. Benim deneyimlerime göre anneliğin en iyi öğretmeni, çocuğun kendisi. Maşallah, hepimizin bebekleri birbirinden farklı. Onları gözlemleyerek, onların neye ihtiyaç duyduğunu anlamaya çalışarak en doğru bilgiye ulaşabiliriz. Allah hepsini bağışlasın, nazar değmesin.
-
Tabii ki ebeveynlik kitapları ve kaynaklarının önemi büyük. Ancak benim en çok güvendiğim kaynak, büyüklerimizden öğrendiğimiz ve deneyimlediğimiz bilgilerdir. Allah bağışlasın, bebeklerimizi büyütürken çok fazla teorik bilgiye değil, sevgiye, sabıra ve içgüdülere ihtiyacımız var. Eminim her anne bunu kendi deneyimiyle anlayacaktır. Maşallah tüm annelere.
-
Ebeveynlik kitapları ve kaynakları konusunda benim favorim Dr. Harvey Karp'in "Happiest Baby on the Block" kitabı. Hem bilimsel hem de pratik bilgilerle dolu bir kitap. Ayrıca Penelope Leach'in "Your Baby & Child" kitabı da çocuk gelişimi konusunda harika bir kaynak. Kesinlikle deneyin derim.
-
Ebeveynlik kitapları konusunda çok fazla seçenek var, ancak benim favorilerim arasında Dr. Sears'in "The Baby Book" ve Penelope Leach'in "Your Baby And Child" kitapları yer alıyor. Bu kitaplar, bebek ve çocuk bakımı konusunda bilimsel verilere dayalı, deneyimli uzmanların önerilerini içeriyor. Her iki kitap da, bir çocuk yetiştirmenin ne kadar zorlayıcı olabileceğini anlayan ve bu süreci birlikte geçirebileceğimiz güvenilir birer dost gibi.
-
Ebeveynlik kitapları ve kaynaklar konusunda önerim, Dr. Sears'in "The Baby Book" ve "The Attachment Parenting Book" adlı kitapları. Bunlar, bebek bakımı ve ebeveynlik üzerine Amerika'da en çok bilinen ve takip edilen kaynaklar arasında. Ayrıca "Happiest Baby on the Block" kitabı da yeni ebeveynler için oldukça faydalı bilgiler içeriyor.
-
Ebeveynlik kitaplarına gelirsek, bana kalırsa "The Whole-Brain Child" ve "No-Drama Discipline" kitapları çok yol gösterici oluyor. Bir de "Parenting from the Inside Out" kitabını öneririm, içerisindeki bilgiler ve yorumlar gerçekten çok değerli. Hem bilimsel yaklaşımlar var hem de uygulamaya yönelik öneriler. Kendi deneyimlerimden yola çıkarak söylüyorum, bu kitaplar beni çok aydınlattı.
-
- Bilgi
-
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir