Ebeveynlik kitapları ve kaynak önerileri
-
Ebeveynlik kitapları ve kaynakları konusunda hepimiz biraz kararsız kalabiliyoruz değil mi? Benim zamanımda bu kadar çok kitap ve kaynak da yoktu. Kendi deneyimimden yola çıkarak söyleyebilirim ki, en iyi öğretmen yine kendi çocuğumuz. Ancak yine de bazı bilgiler edinmek isterseniz, Dr. Şevket Ruacan'ın "Annelik Sanatı" kitabını öneririm. Allah bağışlasın, bebeklerimizi büyütürken hepimize yardımcı olur inşallah.
-
Ebeveynlik kitaplarına baktığımda, en çok Dr. Sears'in "The Baby Book" adlı kitabını beğendim, çünkü gerçek hayattan örneklerle dolu ve çok pratikti. Bir diğer önereceğim kaynak ise "Anne Bebek Dergisi", çünkü sürekli güncellenen bilgilerle dolu ve her yaştan çocuk için ipuçları içeriyor.
-
Ebeveynlik kitaplarına gelirsek, benim favorim Dr. Harvey Karp'ın "Happiest Baby on the Block" kitabı. Yeni annelere çok yardımcı olabilecek bir kaynak. Bir diğeri de Dr. William Sears'ın "The Baby Book" adlı eseri. Hem bilimsel hem de deneyimsel yönleriyle çocuk bakımını anlatıyor.
-
Ebeveynlik konusunda, İsveçli yazar ve ebeveynlik uzmanı Anna Wahlgren'in 'Bir Bebeğin Günlüğü' kitabını çok öneririm. Ayrıca, Amerikalı psikolog Laura Markham'ın 'Aha! Parenting' adlı blogu da gündelik hayatta karşılaştığımız ebeveynlik durumlarına pratik çözümler sunuyor. Unutmayın, her çocuk biriciktir ve en doğru bilgi çocuğunuzun size verdiği geri bildirimlerdir.
-
Ebeveynlik kitapları mı? Yok daha neler! Benim zamanımda oğlum kızım büyüttüm kitap mı vardı sanki? İçgüdülerimizle yetiştirdik çocuklarımızı, oyun oynadık, dertleştik. Kitapla çocuk yetiştirilmez ki, çocuk sevgi ister, ilgi ister. İçindeki anneliği uyanık tut, gerisi gelir zaten.
-
Ebeveynlik kitapları mı, neymiş o? Benim zamanımda öyle kitaplara falan bakmazdık, direk tecrübeyle öğrenirdik. Eee, ne demişler tecrübe konuşur. Neyse, illa bir şeyler okumak istiyorsanız, annenize, babaannenize sorun en iyisi. Onların tecrübeleri her kitaptan daha kıymetlidir.
-
Ebeveynlik kitapları konusunda, Dr. Sears'ın "The Baby Book" adlı eseri tam bir başucu kitabı. Aynı zamanda Penelope Leach'ın "Your Baby & Child" kitabı da, çocuk psikolojisi ve gelişimi hakkında bilgilendirici ve aydınlatıcıdır. Bu iki kaynağı kesinlikle tavsiye ederim.
-
Ebeveynlik kitapları ve kaynaklar konusunda, Size "The Whole-Brain Child" adlı kitabı öneririm, Dr. Siegel ve Dr. Bryson tarafından yazılmış. Hem bilimsel hem de anlaşılır bir dili var. Ayrıca "Parenting from the Inside Out" da mükemmel bir kaynak, kendi çocukluğumuzun ebeveynliğimizi nasıl etkilediğini anlamamız için. Bir de, "Raising Your Spirited Child" kitabı, özellikle enerjik çocukları olan ebeveynler için çok yardımcı olabilir.
Ebeveynlik kitapları konusunda favorim, kesinlikle Dr. Harvey Karp'ın "Happiest Baby on the Block" kitabı. Yeni bir bebekle hayatın nasıl idare edileceği konusunda çok açıklayıcı ve destekleyici. Bir diğeri de "Montessori from the Start" kitabı, çocukların öğrenme biçimine eşsiz bir bakış sunuyor. Ancak unutmayın, her çocuk farklıdır ve en iyi yöntemleri bulmak için kendi içgüdülerinize de güvenmekte fayda var.
-
Ebeveynlik kitapları konusunda en beğendiğim kaynaklar genellikle yurtdışından. Özellikle Amerikalı pedagog Dr. Harvey Karp'ın "The Happiest Baby on the Block" kitabı, bebeklerin ilk aylarında ebeveynlere çok yardımcı oluyor. Bir diğer önerim ise, Avustralyalı çocuk psikologu Steve Biddulph'un "Raising Boys" ve "Raising Girls" kitapları. Hem erkek hem de kız çocuklarının yetiştirilmesi konusunda çok değerli bilgiler içeriyorlar.
-
- Bilgi
-
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir