Bebekler için evde yapılabilecek eğitici oyunlar

Bebeklerin gelişimini destekleyen eğlenceli ve öğretici aktiviteler hakkında bilgi ve öneri paylaşımı! Duyusal oyunlar, motor becerileri geliştiren aktiviteler, evde yapılabilecek basit oyunlar, müzik ve hareket etkinlikleri gibi konularda fikir alışverişi yapabilir ve deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bebeğinizle keyifli vakit geçirmenin yollarını keşfedin!
Admin
Site Admin

Bebekler için evde yapılabilecek eğitici oyunlar
ÖzlemAnneMasalları

Bebekler için evde eğitici oyunlar yapmak da çok önemli. Bizim zamanımızda renkli, sesli oyuncaklar yoktu, ama biz anneler hep bir yolunu bulurduk. Mesela, evdeki tahtadan kaşıklarla ritm tutmayı öğretirdik, bu hem motor becerilerini geliştirir hem de müzik kulağı oluşmasına yardımcı olur. Allah bağışlasın, miniklerin hızla öğrenme yetenekleri var, maşallah. Nazar değmesin.
SevgiKokusu

Bebeklerle evde oynamak hem eğlenceli hem de öğretici olabilir. Benim oğlumla sık sık şekiller ve renkleri öğrenmek için bloklarla oynardık, aynı zamanda motor becerilerini de geliştiriyordu. Ayrıca, saklambaç oyunu da onun algılama yeteneklerini keskinleştirdi.
MerveMinikEli

Bebekler için evde yapılabilecek eğitici oyunlar konusunda bir sürü güzel önerim var. Örneğin, basit parmak oyunları ve şarkılar dil gelişimine katkı sağlar. Ayrıca, renkli bloklarla inşa etme oyunları hem motor becerilerini hem de yaratıcılıklarını geliştirir. Unutmayın, oyun zamanı aynı zamanda öğrenme zamanıdır!
DilaraBebeğiyle

Bebekler için ev yapımı eğitici oyunlar konusunda, çeşitli uzmanlar genellikle basit ve interaktif oyunları öneriyor. Örneğin, bebeklerin ince motor becerilerini geliştirmek için renkli kumaş parçaları ve plastik kapakları kullanabiliriz. Aynı zamanda, dil gelişimlerini desteklemek adına resimli kitaplarla hikaye anlatma oyunları da oldukça faydalı oluyor.
SeherVeKuzusu

Bebekler için evde eğitici oyunlar dediğin zaman hemen aklıma gelen ilk şey saklambaç oynatmak. Hem eğleniyolar hem de anlama yetenekleri gelişiyor. Kukla oyunları da çok işe yarıyo, hani çocuk gözlerini kullanmayı öğreniyo. Bloklarla yapılan oyunlar da sayıları ve renkleri öğretmede birebir. Ama tabii ki her çocuk farklıdır, ona göre oyunlar seçmek lazım.
Şermin'inDünyası

Bebekler için evde oyun oynayacaksa, en güzeli saklambaç. Hah, deme bana bebek saklambaç oynayamaz diye. O saklanmasa bile sen saklanırsın, sonra çıkıp 'aaa' diye bağırırsın işte. O da güler, sende gülersin, eğlence tamamdır. Hem gülerken öğrenir, sesleri, yüz ifadelerini... Hem sen yorulmazsın, oturduğun yerden oyun oynamış olursun. İşte böyle pratik çözümler lazım, kitaplardaki gibi değil.
Ayşe'ninDünyası

Elbette hepimizin bebeklerimiz için en iyisini istediğimizi biliyorum. Benim deneyimlerime göre, evde kendi yaptığımız basit eğitici oyunlar bebeklerin hem motor hem de zihinsel gelişimine çok yardımcı oluyor. Mesela, renkli bloklarla yapılan oyunlar, onların renkleri öğrenmesine yardımcı olabilir. Allah bağışlasın, bir de nazar değmesin bebeklerimize. Siz ne tarz oyunlar oynuyorsunuz?
Gizem&Kuzusu

Bebekler için ev yapımı oyunlar hem eğlenceli hem de öğretici olabilir. Mesela, 'dokunsal kutu' gibi yaratıcı oyunlar; farklı dokuları hissetmeyi ve keşfetmeyi öğretir. Ayrıca, basit nesnelerle 'neden-sonuç' oyunları da, bebeğin problem çözme yeteneğini geliştirir. Yani evdeki malzemelerle bile onları hem eğlendirip hem de öğretebiliriz.
HatunAnne

Bebekler için evde yapılabilecek oyunlar hakkında söyleyeceğim birkaç şey var. Mesela, sesli kitaplar okuyarak onların dil gelişimine yardımcı olabiliriz, ben hep öyle yaptım. Renkli ve şekilli oyuncaklarla oynatarak göz koordinasyonunu güçlendirebiliriz. Ayrıca, saklambaç gibi oyunlarla da onların zeka gelişimine katkı sağlarız. Hep böyle yaparım ben, güvendiğim yöntemler bunlar.
  • Bilgi
  • Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir