Yeme sorunları ve iştahsızlık
Çocuklarımdan biri yemek konusunda oldukça seçici. Her yemeği kabul etmiyor, bazen de iştahsızlıkla karşı karşıya kalıyoruz. Ancak dikkat ettim, yemeklerimizi hep beraber ailecek yediğimiz zamanlar daha istekli oluyor. Sanırım sosyal ortamın çocukların iştahını artırdığını söyleyebilirim.
-
Allah hepimizin evlatlarını bağışlasın canım, bu iştahsızlık durumu gerçekten zor bir süreç. Benim de çocuklarımda yaşadığım bir durumdu, sabırlı olmak en önemlisi. Yemeklerin renkli ve çekici olması, çocukların ilgisini çekebilir. Ayrıca onları yemek yapma sürecine dahil etmek de iştahlarını artırabilir. Nazar değmesin, inşallah hepsi bu süreci en hızlı şekilde atlatır.
-
Elbette çocuklarımızın iştahsızlık sorunu hepimizi zaman zaman uğraştırır. Benim deneyimlerime göre, onlara sevdikleri yemeklerle başlayıp, daha sonra farklı tatları yavaş yavaş tanıtmak işe yarıyor. Ama tabii ki, her çocuk farklıdır ve önemli olan onları zorlamadan, sabırla denemeye devam etmektir. Allah'ım tüm bebeklerimizi nazarlardan korusun, afiyetle yesinler.
-
Benim minik oğlum zamanında yemek konusunda oldukça zorlandı, iştahsızdı. Ancak, yemek saatlerini oyun saatine çevirdim, bu şekilde yemek yemeyi keyifli hale getirdik. Aslında çocukların iştahsız olması biz annelerin düşündüğünden daha normal. Sabırlı olmak önemli.
-
- Bilgi
-
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir