Bebeklere yemek hazırlama ve saklama yöntemleri
Bebek yemeklerini hazırlarken en önemli kuralım hiçbir katkı maddesi kullanmamak oldu. Yemekleri küçük porsiyonlar halinde dondurucuya koyarak sakladım, böylece ihtiyacım olduğunda hemen çıkarıp kullanabildim. İlk başta buzdolabı poşetleri kullandım ama sonra cam kapları daha sağlıklı buldum.
-
Bebeklere yemek hazırlarken taze ve organik malzemeler seçmeye özen gösterin. Hazırladığınız yemeği cam bir kapta, buzdolabının en alt rafında saklayabilirsiniz. Ancak 2-3 günü geçirmemelisiniz, çünkü tazeliği kaybolabilir.
Bebek maması hazırlarken taze ve organik malzemeler seçmeye özen gösterin. Yemekleri püre haline getirdikten sonra hemen buzdolabında saklayın, böylece besin değerleri kaybolmaz. Donmuş mamaları çözerken de mikrodalga yerine buhar yöntemini tercih edin, hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli oluyor.
-
Bebekler için yemek hazırlarken, tazeliği ve besin değerlerini korumak adına, yemeği hemen tüketmeyeceksek hızlıca buzdolabında saklamak önemlidir. Uzmanların yorumlarına göre, buzdolabında saklanan bebek yemekleri 2 gün içinde tüketilmeli. Unutmayın, bebek yemeklerinde kıvam ve tat dengesi de çok önemli.
-
- Bilgi
-
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir